< Terug

Golf cake/muffins

Golf cake/muffins

12 porties

Ingrediënten:

  • 300 gram havermout
  • 6 eieren
  • 85 gram gedroogd fruit (abrikozen, vijgen, pruimen)
  • 50 gram kokos rasp
  • 150 g ingevroren blauwe bessen (ontdooid)
  • 150-200 ml water om beslag te verdunnen
  • 100 gram rauwe noten
  • 1 hand pompoenpitten
  • ½ Koffiekopje sesamzaad
  • 4 eetlepels olijfolie
  • flink wat kaneel of speculaaskruiden
  • Siliconen cakevorm van 24 cm of 12 muffin vormpjes (2 siliconenvormen voor 6 muffins)

Bereiden:
Verhit oven voor op 175 graden C. Doe de eieren, olijfolie en kaneel/speculaaskruiden in de blender. Blend minstens 1 minuut tot er een luchtig beslag ontstaat. Voeg honing toe en blend nog even kort. Tot slot de havermout en eventueel een klein beetje water toevoegen (150 tot 200 ml). Blend 30 seconden.

Voeg al roerende met een lepel de blauwe bessen, het gedroogd fruit, zaden en noten toe. Doe het beslag in de cakevorm of siliconen muffinvormpjes (in totaal 12 muffins).

Bak de muffins 20-24 minuten en de cake 40-45 minuten in het midden van de oven tot deze bruin en stevig aanvoelen.
Laat de cake zonder vorm afkoelen, snijd deze in plakjes, verpak de plakjes in aluminiumfolie en vries een gedeelte in. Verpak de plakjes cake/muffins afzonderlijk en vries een gedeelte in.