< Terug

Havermout appel-banaan cake

Havermout appel-banaan cake

1 cake

Ingrediënten:

  • 400 gram havermout
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels kokospalm suiker
  • 3 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels raw cacao poeder
  • 3 scheppen Whey eiwitpoeder
  • 1 rijpe banaan in plakjes
  • 2 kleine appels
  • 150 g naturel noten
  • 4 eetlepels pompoen- of zonnebloempitten

Bereiden:
1. Verhit de oven voor op 200 graden.

2. Doe de eieren in een kom en klop ze luchtig.

3. Vul een shaker met 600 ml water, voeg het eiwitpoeder toe en shake voor 30 seconden.

4. Doe de kokospalm suiker, kaneel, cacaopoeder en havermout in de kom en giet de inhoud van de shaker leeg. Goed roeren zodat alles gemengd is.

5. Was de appel en snijdt deze in kleine stukjes. Snijd de banaan in plakjes. Meng de appel samen met de zaden door het beslag, houd de banaan apart.

6. Doe een laag beslag in de cakevorm (of gebruik 12 muffin vormpjes), leg daarop de plakjes banaan, doe een laag beslag in de vorm en strooi daarop de noten. Voeg weer beslag toe en strijk de bovenkant van de cake glad.

7. Bak de cake voor 40-45 minuten in het midden van de oven tot deze bruin en stevig aanvoelen.

8. Laat de cake zonder vorm afkoelen en snijd deze vervolgens in plakken.
Verpak de plakken afzonderlijk in folie en vries een gedeelte in.
In de koelkast blijft de cake houdbaar voor ongeveer 5 dagen.