< Terug

Havermout appeltaart

Havermout appeltaart

1 appeltaart

Ingrediënten:

  • 6-8 appels (lichtzure)
  • 500 g havermout of boekweitvlokken
  • 250 g rauwe noten
  • 100 g pompoenpitten
  • 100 g bruine abrikozen in kleine stukjes
  • 4 eieren
  • 6 eetlepels kokosolie of 200 g roomboter (gesmolten)
  • 100 gram kokossuiker of 6 el honing
  • 3 el kaneel

Materiaal:

  • Siliconenvorm of taartvorm

Bereiden:
Verhit oven voor op 180 graden C. Was de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
Je kunt de schil erom laten zitten. Snijd ook het gedroogd fruit in kleine stukjes.
Gebruik een siliconenvorm of taartvorm. De taartvorm vet je in met een kwastje en olijfolie.

Doe de eieren, havermout, kokossuiker/honing en kokosolie in een kom en meng deze tot er een samenhangend deeg ontstaat. Als het deeg niet goed plakt kun je er nog 1 ei bij doen. Als je havermout gebruikt, heb je een spatel nodig om het deeg in de taartvorm te boetseren.

Druk de helft van het deeg plat op de bodem van de vorm en maak hierbij een rand van ongeveer 1.5e cm die je iets omhoog duwt. Van 1/4 van het deeg maak je de rand in de taartvorm.

Leg een laag appels op de bodem, strooi er flink wat kaneel op. Strooi er wat lijnzaad, pompoenpitten, gedroogd fruit en noten overheen. Maak op deze wijze meerdere lagen.

Van het laatste deeg rol je reepjes waarmee je een raster kunt maken op de bovenkant van de taart. Hier kun je nog wat noten in drukken (walnoten, hazelnoten, pecan noten).

Bak de taart ongeveer 45-60 minuten in het midden van de oven totdat de bovenzijde mooi bruin is. Kijk na 45 minuten of de taart gaar is.

Eet smakelijk!