< Terug

Havermout pepernoten met venkelzaad

Havermoutpepernoten

De meest gezonde pepernoten bak je van havermout, amandelmeel, speculaaskruiden, kokosolie, honing en venkelzaad.

Ingrediënten:

  • 150 g havermout
  • 1 ei
  • 5 theelepels speculaaskruiden
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 50 gram amandelmeel

Materiaal:
Bakplaat
Bakpapier

Bereiden:

  1. Verhit de oven op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maal de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Als je de havermout niet fijnmaalt, houden je pepernoten een wat grovere structuur.
  3. In een kom klop je het ei los met een garde.
  4. Voeg de speculaaskruiden en vermalen havermout toe.
  5. Smelt de kokosolie in een pannetje tot deze vloeibaar wordt en voeg deze bij de rest.
  6. Doe 2 eetlepels honing in een kommetje.
  7. Kook in je waterkoker wat water en voeg 2 eetlepels gekookt water toe aan de honing nog meer vloeibaar te maken. 
  8. Voeg ook de honing bij de rest en voeg het venkelzaad toe.
  9. Tot slot meng je het amandelmeel zodat het deeg goed samenplakt maar niet te nat is. Is het deeg te nat voeg een klein beetje amandelmeel toe. Is het deeg te droog voeg een theelepel water toe.
  10. Bak de pepernoten in 15-17 minuten gaar in de voorverwarmde oven.