Recepten
Hele geroosterde bloemkool

Verwarmend en ontstekings remmend. Geroosterd in ghee of kokosolie en kurkuma, komijn, paprika en knoflook. De voorbereiding is 10 minuten, dan 1 uur in de oven.
- 1 hele bloemkool
- 4 eetlepels Ghee of kokosolie
- 2 tenen knoflook
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 el citroensap
- peper en zeezout
- Topping: gehakte peterselie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de 4 eetlepels Ghee in een steelpannetje.
- Maak vervolgens het kruidenmengsel
- Hak de knoflook.
- Voeg hierbij de kurkuma, paprikapoeder en citroensap.
- Breng verder op smaak met peper en zout.
- Leg de bloemkool in het midden van een grote ovenschaal.
- Verdeel nu het kruidenmengsel over de bloemkool heen.
- Rooster deze 1 uur in de oven.
- Serveer de bloemkool met een beetje gehakte peterselie.