< Terug

Home made kokosyoghurt

kokosyoghurt

Of je nu intolerant bent voor zuivel, vegan of Paleo, toch kun je genieten van yoghurt door het te maken van kokosmelk. Een lekker en eenvoudig recept!

De bacteriën in de Probiotica capsules eten de suikers uit de kokosmelk op. Zij fermenteren de melk tot yoghurt. Wanneer je een Probiotica met 12 miljard actieve stammen gebruikt, kun je na een aantal dagen het 10-voudige aan actieve bacteriën verwachten!

1 liter, 6 porties

Ingrediënten:

  • 2 Probiotica capsules
  • 800 ml kokosmelk
  • 200 g creamed coconut
  • 1 eetlepel kokossuiker (of honing)

Benodigdheden:

  • Glazen weckpot
  • Blender
  • Oven

Bereiding:

  1. Steriliseer de weckpot door deze goed uit te spoelen met een liter gekookt water (quooker of waterkoker).  Laat de pot goed afkoelen, doe er geen koud water in want dan kan het glas knappen…!
  2. Doe de kokosmelk, creamed coconut in de blender en blend tot ze goed vermengd zijn. 
  3. Voeg de kokossuiker (of honing) toe en blend nog even 30 seconden.
  4. Doe het mengsel in de weckpot.
  5. Maak je de Probiotica capsules open en strooi bovenop het kokosmengsel. 
  6. Roer met een schone spatel de Probiotica door het kokosmengsel.
  7. Zet de pot in de oven met alleen de oven lamp aan.
  8. Wacht 24 uur en zet de kokosyoghurt eerst een uurtje op het aanrecht en vervolgens in de koelkast om af te koelen.
  9. De kokosyoghurt blijft minimaal een week goed in de koelkast.