< Terug

Key lime pie

Een fris romige taart voor de feestdagen. Zorg dat je een dag van te voren de noten weekt. De taart is veganistisch, glutenvrij en smaakt fantastisch!

Voor 1 taart

Ingrediënten
Voor de bodem:

  • 100 g ongebrande walnoten
  • 90 g ontpitte Medjool dadels
  • 50 g kokosrasp
  • Snufje zeezout
  • 1 theelepel kaneel

Voor de bovenlaag:

  • schil van 2 limoenen
  • 6 eetlepels limoensap 
  • 5 rijpe baby avocado’s  of 4 normale
  • 320 g kokos crème
  • 15 g kokosolie
  • 1 -6 eetlepels kokosmeel, optioneel

Maak de bodem

  1. Laat de walnoten minimaal 6 uur in een kom weken. Het liefst een hele nacht.
  2. Spoel de geweekte walnoten af en laat ze uitlekken. Doe ze in de keukenmachine en maal ze even.
  3. Doe dan de ontpitte Medjoul dadels, kokosrasp, kaneel en zout bij de walnoten en blende tot ze goed vermengd zijn.
  4. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en plaats de ring erop. 
  5. Doe vervolgens de ingrediënten voor de bodem in de springvorm, verdeel deze gelijkmatig en druk de bodem goed aan. Zorg ook dat je wat deeg overhoud voor de opstaande rand.
  6. Als het deeg teveel aan je handen plakt kun je een paar eetlepels kokosmeel toevoegen.
  7. Zet de springvorm in de vriezer tot de bovenlaag klaar is.

Maak de bovenlaag

  1. Blend avocado met limoensap en de helft van de geschaafde limoenschil tot er een romig mengsel ontstaat. 
  2. Blend de kokos crème en kokosolie mee
  3. Het mengsel moet dik genoeg zijn en zal nog dikker worden in de koelkast. Als het niet dik genoeg is kun je het dikker maken met kokosmeel. 
  4. Doe het mengsel bovenop de bodem in de bakvorm en zet voor minimaal 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast. 

Eet smakelijk!