< Terug

Kleurrijke quinoa salade

Kleurrijke quinoa salade

Deze salade is ideaal voor een picknick of boottochtje. Eenvoudig te maken en blijft goed buiten de koelkast. Een kleurige combinatie van avocado, mango, walnoten, pompoenpitten en granaatappelpitjes. 

4 porties

Ingrediënten:

  • 200 g quinoa
  • 220 g kikkererwten (glazen pot)
  • 100 g veldsla
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 100 g walnoten
  • 5 el pompoenpitten
  • 20 kerstomaten
  • 50 g granaatappelpitjes
  • Olijfolie extra vierge
  • Vers citroensap

Bereiden:

  1. Zet een pan met water op het vuur, wacht tot het water aan de kook komt, voeg de quinoa toe, zet het vuur laag en kook in 8 min gaar.
  2. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud water af.
  3. Doe de quinoa in een schaal en laat afkoelen.
  4. Maak de avocado en mango schoon. 
  5. Tot slot veldsla erbovenop, walnoten, pompoenpitten en kerstomaatjes.
  6. Olijfolie extra vierge en vers citroensap naar smaak toevoegen.

Eet smakelijk!