< Terug

Kokos amandel cake

Kokos amandel cake

1 cake
 
Ingrediënten:

  • 100 gram kokosolie
  • 4 eetlepels honing
  • 6 eetlepels geiten yoghurt
  • 70 gram boekweit
  • 70 gram amandelmeel
  • 70 gram geraspte kokos
  • eiwit van 3 eieren
  • handvol dadels
  • frambozen
  • Grof gemalen zeezout

Materiaal

  • Cakevorm

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 160 C.
2. Smelt de kokosolie en meng deze met de yoghurt en honing. Voeg al roerend het zout, boekweit, amandelmeel en geraspte kokos toe.
3. Verwijder de pitten uit de dadels, snij ze in kleine stukjes en roer ze door het beslag.
4. Klop in een aparte kom het eiwit van de 3 eieren tot schuim. Schep het voorzichtig door het beslag.
5. Schenk het beslag in een cakevorm en bak de cake in 40 minuten gaar.
6. Lekker om te serveren met frambozen. Je kunt ingevroren frambozen gebruiken, even laten ontdooien en prakken als een sausje.

Recept van Sigrid – www.inspiratietaart.nl

Eet smakelijk!