< Terug

Kokos-amandel cakejes

Kokos-amandel cakejes

Veganistisch, glutenvrij en zeer laag in koolhydraten. Deze eenvoudige cakejes bestaan uit kokosmeel, notenpasta, chiazaden en kaneel.

Ingrediënten:

  • 3 el chiazaden en 6 el water
  • 190 g kokosmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 250 g notenpasta van 100% amandelen

Voor de topping:

  • Kokosyoghurt
  • Kaneel
  • Kokoschips
  • Blauwe bessen of frambozen

Bereiding:

  1. Verhit de oven op 180 graden.
  2. Maak een papje van de chipzaden en het water, laat dit 15 min staan.
  3. Meng het kokosmeel, bakpoeder, kaneel en vanille extract in een kom.
  4. Voeg de amandelmelk toe en roer tot het kokosmeel alle vloeistof heeft opgenomen.
  5. Voeg de amandelpasta toe en gebruik een spatel om alles goed te mixen.
    Het mengsel moet er lichtbruin uitzien, zodat alles goed vermengd is met het kokosmeel.
  6. Gebruik een lepel om de (siliconen) muffinvormpjes te vullen. Druk het deeg goed aan en zorg dat de vormpjes voor de helft gevuld zijn.
  7. Bak voor 15 minuten in de voorwarmde oven.
  8. Laat de muffins 30 minuten afkoelen. 
  9. Voor het opdienen versieren met kokosyoghurt, kaneel, kokoschips en blauwe bessen of frambozen.

Eet met aandacht en geniet!