< Terug

Lente salade

Lente salade

Deze lente salade ​is gemaakt door Ietje en Maurits van wijsuikervrij.com. Geen snelle suikers waarvan je bloedsuikerspiegel op tilt slaat. De zoete smaak komt van zoete aardappel en verse vijgen.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Krop groene bladsla
  • 150 g zoete aardappel
  • 50 g zachte geitenkaas
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 2 verse vijgen
  • Olijfolie extra virgin
  • Zeezout 
  • Vers gemalen peper

Bereiden:

  1. Was de zoete aardappels, snijd ze in kleine stukjes en kook ze met een beetje zout in 15 minuten gaar. Als je met een vork erin prikt, dan moet de zoete aardappel vanzelf loskomen van je vork. 
  2. Bak in een voorverwarmde pan de pijnboompitten totdat ze een bruin kleurtje krijgen. Haal ze vervolgens meteen uit de pan, anders worden ze te bruin.
  3. Verdeel de sla over twee diepe kommen en besprenkel met olijfolie. 
  4. Snijd de vijgen in 4-ren. Verdeel de zoete aardappel, de geitenkaas, pijnboompitjes en de vijgen over de kommen. 
  5. Breng op smaak met zeezout en peper.