< Terug

Pastinaak cake

Pastinaak cake

Een cake met een vergeten groente met een lekkere zoetige, anijsachtige smaak. Op smaak gemaakt met banaan en speculaaskruiden.

Ingrediënten:

  • 100 g boekweitmeel
  • 100 g havermeel
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zeezout
  • 500 g pastinaak
  • schil van 1/2 sinaasappel
  • 2 grote bananen
  • 4 eieren

Topping

  • 200 g kokos yoghurt
  • 20 walnoten
  • Kokos chips
  • Schil van 1/2 sinaasappel

Bereiding:

  1. Meng het boekweitmeel, havermeel (blend havermout tot meel in de blender), zeezout, bakpoeder en speculaaskruiden in een kom.
  2. Snijd de toppen van de pastinaak, schrap ze schoon en rasp fijn.
  3. Rasp de helft van de sinaasappelschil. 
  4. Verhit de oven op 180°C. 
  5. Breek de eieren boven de blender en voeg de bananen in stukjes toe. Blend tot een schuimig mengsel. 
  6. Meng het bananen mengsel met de droge ingrediënten. Voeg dan de geraspte pastinaak en sinaasappelschil toe. 
  7. Doe het mengsel in een 27 cm siliconen bakvorm of een gewone bakvorm bekleed met bakpapier.
  8. Zet de cake in het midden van de oven en bak voor 45 minuten. 
  9. Laat de cake goed afkoelen.
  10. Voor de topping kun je de kokosyoghurt mengen met de geraspte sinaasappelschil en over de bovenkant van de cake uitsmeren. 
  11. Garneer met walnoten en kokosrasp.

Je kunt de cake van te voren bakken en de topping vlak voor het opdienen op de cake smeren.

Dit recept is gebaseerd op de Parsnip cake van Green Kitchen Stories, maar dan iets eenvoudiger en minder suiker!