< Terug

Pompoen-noten cake

Pompoen-noten cake

8 porties

Ingrediënten:

  • 300 g pompoenvruchtvlees in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 3 theelepels kokosolie
  • 5 takjes verse koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 200 gemengde naturel noten 
  • 4 eieren 
  • Grof gemalen zeezout 
  • Cakevorm (siliconen)

Materiaal:
Wok en oven

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Doe de hele pompoen 15 minuten in de oven zodat deze zacht genoeg wordt om deze in stukjes te snijden en lelijke plekken eraf te snijden.
  3. Maak de ui en knoflook schoon en hak in fijne stukjes.
  4. Bak de uien en knoflook in de kokosolie. 
  5. Voeg de pompoen en specerijen toe en bak dit nog zo’n 5 minuten. 
  6. Doe het mengsel in een kom en roer de noten, eieren en koriander erdoor.
  7. Breng op smaak met grof gemalen zeezout. 
  8. Schep het noten- en pompoenmengsel in een siliconen cakevorm en strijk het glad. Je kunt ook een bakvorm of ovenschaal gebruiken (goed invetten!).
  9. Laat de cake in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar worden. 
  10. Laat de cake afkoelen en snijd in plakken. Bewaar in de koelkast