< Terug

Pompoen pannenkoeken

Pompoen pannenkoeken

Slechts 3 ingrediënten; pompoen, notenpasta en eieren. Erg lekkere mini pannenkoeken, geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Ingrediënten

  • 2 kopjes vers gekookte pompoen 
  • 1 kopje notenpasta (amandel, hazelnoot of cashewnoten)
  • 3-4 eieren 
  • Kaneel of speculaaskruiden naar smaak
  • 3-4 eetlepels kokosolie of ghee om te bakken.

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender. Pureer tot een gladde massa.
  2. Verwarm de koekenpan voor op middelhoog vuur. Voeg als het heet is een paar eetlepels  kokosolie of ghee toe.
  3. Schep ongeveer 3 eetlepels beslag op een hete, ingevette koekenpan.
  4. Bak ongeveer 2 minuten aan elke kant.
  5. De pannenkoeken zijn klein en zullen snel donker worden van de hete olie.
  6. Serveer met een avocado, laagje hummus, notenpasta of pure chocopasta met kokosrasp.
  7. Je kunt ze ook met een salade eten.
  8. Bewaar overgebleven beslag in de koelkast in een pot met een goed afgesloten deksel voor maximaal een week.