< Terug

Pompoensoep

Pompoensoep

Verwarmende soep met gember en kokosmelk. Ideaal voor dit jaargetijde!

3 porties

Ingrediënten:

  • 1 kg biologische oranje pompoen (gewogen met pitten)
  • 1 bouillon blokje zonder gist en E-621
  • 2 cm verse gember
  • 125 ml kokosmelk
  • water
  • pompoenpitten

Materiaal:

  • Oven
  • Pan
  • Blender

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was en droog de pompoen. 
  3. Doe de pompoen 15 min in de oven deze wordt dan lekker zacht en kun je goed in stukjes snijden.
  4. Maak ondertussen de gember schoon en snijd in kleine blokjes.
  5. Haal de pompoen uit de oven, snijd in 2 stukken, schep de pitten eruit met een lepel. Snijd de lelijke stukken schil weg, de rest kan blijven zitten, daarin zitten de meeste voedingsstoffen. Snijd de pompoen in stukken, hoe kleiner de hoe sneller klaar. 
  6. Doe de pompoen in de pan, doe gember en kokosmelk erbij en vul aan met water totdat hij driekwart onder water staat.
  7. Zet de pan op een hoog vuur. Voeg het bouillonblokje toe.
  8. Zodra het water begint te koken, zet je het vuur laag. 
  9. Na ongeveer 10 minuten koken kun je checken of de pompoen gaar is, de truc: met de vork prikken. Doe de stukken pompoen en het kookvocht in de blender met de gember. Opdienen met pompoenpitten on top!

Eet smakelijk!