Recepten
Quinoa kikkererwten salade


Deze lekkere salade is perfect voor een picknick, boottochtje of voor op het strand. Een mooie combinatie van selderij, tomaten, kastanje champignons en knoflook.
6 porties
Ingrediënten:
- 150 g quinoa
- 350 kikkererwten (glazen pot)
- 15 kastanje champignons
- 3 el kokosolie
- 5 selderij stengels
- handje kerstomaten
- 4 knoflookteentjes
- 2 el olijfolie extra virgin
- zeezout
Materiaal:
Pan en koekenpan
Bereiden:
- Kook de quinoa in 10 minuten gaar.
- Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat deze uitlekken in de gootsteen.
- Snijd de kastanje champignons in plakjes.
- Verhit 2 el kokosolie in de koekenpan en bak de kastanje champignons in 8 minuten aan beide kanten gaar.
- Was de selderij stengels en snijd deze in fijne reepjes.
- Was de kerstomaten en halveer deze.
- Maak de knoflookteentjes schoon en hak in stukjes.
- Nadat de kastanje champignons klaar zijn, bak je de knoflook in 1 eetlepel kokosolie.
- Laat de quinoa in de pan afkoelen en meng daarna alles door elkaar.
- Voeg olijfolie extra virgin en zeezout naar smaak toe.
Eet met aandacht en geniet!