< Terug

Quinoa kikkererwten salade

Quinoa kikkererwten salade

Deze lekkere salade is perfect voor een picknick, boottochtje of voor op het strand. Een mooie combinatie van selderij, tomaten, kastanje champignons en knoflook. 

6 porties

Ingrediënten:

  • 150 g quinoa
  • 350 kikkererwten (glazen pot)
  • 15 kastanje champignons
  • 3 el kokosolie
  • 5 selderij stengels
  • handje kerstomaten
  • 4 knoflookteentjes
  • 2 el olijfolie extra virgin
  • zeezout

Materiaal:
Pan en koekenpan

Bereiden:

  1. Kook de quinoa in 10 minuten gaar. 
  2. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat deze uitlekken in de gootsteen.
  3. Snijd de kastanje champignons in plakjes.
  4. Verhit 2 el kokosolie in de koekenpan en bak de kastanje champignons in 8 minuten aan beide kanten gaar. 
  5. Was de selderij stengels en snijd deze in fijne reepjes.
  6. Was de kerstomaten en halveer deze.
  7. Maak de knoflookteentjes schoon en hak in stukjes.
  8. Nadat de kastanje champignons klaar zijn, bak je de knoflook in 1 eetlepel kokosolie. 
  9. Laat de quinoa in de pan afkoelen en meng daarna alles door elkaar.
  10. Voeg olijfolie extra virgin en zeezout naar smaak toe.

Eet met aandacht en geniet!