< Terug

Quinoa sushi

Quinoa sushi

1-2 porties

Sushi ingrediënten:

  • 200 g quinoa
  • 1 nori vel
  • ½ mango
  • ½ avocado
  • ¼ komkommer
  • 1 grote wortel
  • hand vol kiemen (biet, zonnebloem, broccoli)
  • gemalen gemberpoeder
  • wasabi

Salade ingrediënten:

  • 100 g waterkers
  • ¼ komkommer
  • 50 g gekookte sugar snaps
  • hand vol kiemen
  • 1 gekookte gele/rode biet
  • 1 el extra virgin olijfolie
  • mosterd
  • 1 citroen
  • vers gemalen peper


Bereiding sushi:

  1. Verwijder de schil, was en snijd de komkommer, wortel, mango en avocado in reepjes.
  2. Kook de quinoa in 10 minuten gaar. Haal van het vuur, meng het gemberpoeder erdoor en laat minimaal 10 minuten afkoelen.
  3. Leg het nori vel op een bamboe roller. Schep de quinoa erop en verspreid deze over het gehele vel.
  4. Leg de mango reepjes, avocado, wortel, komkommer en kiemen aan de linkerkant van het nori vel.
  5. Rol de sushi en houd zeker 3 minuten stevig vast voordat je de roller eronder vandaan haalt. Nu kun je de sushi snijden. Serveer met wat wasabi.


Bereiding salade:

  1. Hak de waterkers en groenten in kleine stukjes. Maak een dressing van olijfolie, mosterd, citroen en beetje peper.

Eet smakelijk!