Recepten
Quinoa sushi

1-2 porties
Sushi ingrediënten:
- 200 g quinoa
- 1 nori vel
- ½ mango
- ½ avocado
- ¼ komkommer
- 1 grote wortel
- hand vol kiemen (biet, zonnebloem, broccoli)
- gemalen gemberpoeder
- wasabi
Salade ingrediënten:
- 100 g waterkers
- ¼ komkommer
- 50 g gekookte sugar snaps
- hand vol kiemen
- 1 gekookte gele/rode biet
- 1 el extra virgin olijfolie
- mosterd
- 1 citroen
- vers gemalen peper
Bereiding sushi:
- Verwijder de schil, was en snijd de komkommer, wortel, mango en avocado in reepjes.
- Kook de quinoa in 10 minuten gaar. Haal van het vuur, meng het gemberpoeder erdoor en laat minimaal 10 minuten afkoelen.
- Leg het nori vel op een bamboe roller. Schep de quinoa erop en verspreid deze over het gehele vel.
- Leg de mango reepjes, avocado, wortel, komkommer en kiemen aan de linkerkant van het nori vel.
- Rol de sushi en houd zeker 3 minuten stevig vast voordat je de roller eronder vandaan haalt. Nu kun je de sushi snijden. Serveer met wat wasabi.
Bereiding salade:
- Hak de waterkers en groenten in kleine stukjes. Maak een dressing van olijfolie, mosterd, citroen en beetje peper.
Eet smakelijk!