< Terug

Salade met biet en sardientjes

Gezond, lekker en voedzaam. Rode biet levert ijzer, mineralen en vitamine C. Sardientjes zijn rijk aan omega 3 en eiwit.

Ingredienten voor 2 personen:

  • 1/2 krop botersla of eikenblad sla
  • hand vol mini Roma tomaatjes
  • 3 gekookte rode bieten
  • handje olijven (op water)
  • 200 g gekookte linzen
  • 2 gekookte eieren
  • 120 gram sardientjes in extra vierge olijfolie
  • 3 el pompoenpitten of hennepzaad
  • 8 halve walnoten
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el troebele appelazijn

Bereiding

  1. Zet de eieren onder water, breng aan de kook. Zodra het water kookt, zet je de timer op 5 minuten. Daarna koelen met koud water.
  2. Kook de linzen volgens de verpakking gaar. Zodra de linzen klaar zijn afspoelen met koud water (in een vergiet laten uitlekken). 
  3. Was de sla en tomaten. Snijd in stukjes. Snijd de rode bieten ook in kleine blokjes.
  4. Maak een bord op met de salade, tomaten, bietjes en olijven.
  5. Giet er een goede hoeveelheid olijfolie extra vierge en 1 eetlepel appelazijn overheen.
  6. Besprenkel met pompoenpitten of hennepzaad en walnoten.
  7. Wanneer de linzen klaar zijn voeg je per persoon 100 g toe.
  8. Pel de eieren en halveer deze. Per persoon 2 halve eieren.
  9. Verdeel tot slot de sardientjes.  

Eet smakelijk!