Recepten
Salade met geroosterde bloemkool


Bloemkool smaakt pas echt lekker wanneer je ‘m roostert in de oven in een mengsel van kokosolie, kerrie en gemalen komijn.
4 porties
Ingrediënten:
- 1 stronk bloemkool
- 3 el kokosolie
- 1,5 theelepel gemalen komijnpoeder
- 1,5 theelepel kerriepoeder
- 75 g gemengde salade
- 350 kikkererwten (glazen pot)
- handje kerstomaten
- Handje Bella olijven
- Handje walnoten
- 1 avocado
- 2 el olijfolie extra virgin
- zeezout
Materiaal:
Oven en bakpapier
Bereiden:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Haal de bladeren van de bloemkool, was en snijd in roosjes vervolgens in plakjes.
- Doe de lepels kokosolie in een steelpannetje. Verhit kort zodat de kokosolie vloeibaar is. Met warm weer is dit niet nodig dan doe je de lepels in een schaaltje.
- Meng de komijn en kerrie met de kokosolie en voeg 2 el water toe.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Haal de roosjes een voor een door de komijn, kerrie en kokosolie en leg ze vervolgens op het bakpapier.
- Zet voor 20 minuten in de oven en prik dan even met een vork om te zien of de roosjes gaar zijn. Zo niet nog 5 minuten in de oven laten.
- Spoel de kikkererwten af in een vergiet.
- Was de tomaatjes en halveer deze.
- Snijd de avocado rondom de pit door, snijd het vruchtvlees in blokjes en schep eruit met een eetlepel.
- In een salade kom meng je de sla, kikkererwten, tomaten, olijven, avocado en walnoten.
- Doe er olijfolie en zeezout naar smaak overheen.
- Laat de bloemkool afkoelen en meng vervolgens met de rest van de salade.