< Terug

Salade met geroosterde bloemkool

Salade met geroosterde bloemkool

Bloemkool smaakt pas echt lekker wanneer je ‘m roostert in de oven in een mengsel van kokosolie, kerrie en gemalen komijn.

4 porties

Ingrediënten:

  • 1 stronk bloemkool
  • 3 el kokosolie 
  • 1,5 theelepel gemalen komijnpoeder
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 75 g gemengde salade
  • 350 kikkererwten (glazen pot)
  • handje kerstomaten
  • Handje Bella olijven
  • Handje walnoten
  • 1 avocado
  • 2 el olijfolie extra virgin
  • zeezout

Materiaal:
Oven en bakpapier

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. 
  2. Haal de bladeren van de bloemkool, was en snijd in roosjes vervolgens in plakjes.
  3. Doe de lepels kokosolie in een steelpannetje. Verhit kort zodat de kokosolie vloeibaar is. Met warm weer is dit niet nodig dan doe je de lepels in een schaaltje.  
  4. Meng de komijn en kerrie met de kokosolie en voeg 2 el water toe. 
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  6. Haal de roosjes een voor een door de komijn, kerrie en kokosolie en leg ze vervolgens op het bakpapier. 
  7. Zet voor 20 minuten in de oven en prik dan even met een vork om te zien of de roosjes gaar zijn. Zo niet nog 5 minuten in de oven laten. 
  8. Spoel de kikkererwten af in een vergiet.
  9. Was de tomaatjes en halveer deze. 
  10. Snijd de avocado rondom de pit door, snijd het vruchtvlees in blokjes en schep eruit met een eetlepel. 
  11. In een salade kom meng je de sla, kikkererwten, tomaten, olijven, avocado en walnoten.  
  12. Doe er olijfolie en zeezout naar smaak overheen. 
  13. Laat de bloemkool afkoelen en meng vervolgens met de rest van de salade.