< Terug

Speculaas brownie

Speculaasbrownie

Gluten- en zuivelvrij. Een gezonde brownie van gegrilde pompoen, cacaopoeder en speculaaskruiden.

Ingrediënten:

  • 400 g pompoen
  • 
50 g amandelmeel
  • 
50 g havermout
  • 2 eetlepels chiazaad en 5 el water
  • 
40 g kokosbloesemsuiker
  • 
50 g cacaopoeder

  • 1 el speculaaskruiden
  • 
1 theelepel vanille poeder
  • 
2 theelepel bakpoeder
snuf zout
handje gehakte walnoten

  • Walnoten voor de garnering

Materiaal:

  • Ovenschaal

  • Bakpapier

  • Oven

  • Blender of keukenmachine

Ingrediënten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de pompoen, zet deze voor 20 minuten in de oven zodat hij lekker zacht wordt.
  3. Week de chiazaden ondertussen in water.
  4. Vervolgens kun je na 20 minuten (met ovenhandschoenen) de pompoen uit de oven halen, doormidden snijden en de pitten eruit halen. Snijd de rest in blokjes. 
  5. Doe de blokjes pompoen in een ovenschaal en gril deze in 20 minuten gaar.
  6. Doe de pompoen in de blender keukenmachine en mix tot je een glad mengsel hebt. Voeg indien nodig wat water toe. Niet teveel anders wordt het beslag te nat.
  7. Meng de droge ingrediënten (behalve de walnoten) in een kom en roer daar de pompoenpuree doorheen.
  8. Roer tot slot de gehakte walnoten met een lepel door het mengsel.
  9. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. 
  10. Doe het mengsel in de ovenschaal en strijk nog even glad met een spatel.
  11. Garneer met hele walnoten.
  12. Bak de speculaas brownie in ongeveer 20-25 minuten gaar. 

Enjoy!