Recepten
Speculaaskoek

Een lekkere traktatie bij de thee op een koude winter dag. Gemaakt van amandelmeel, eieren, boter, kokossuiker en speculaaskruiden.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 200 g amandelmeel
- 100 g kokos suiker
- 200 g kokosolie of roomboter
- 4 theelepels speculaaskruiden
- Snufje gemalen zeezout
- 100 g amandelen
Materiaal:
- Cakevorm
- Kom en garde
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Laat de boter smelten in een koekenpan.
- Meng het amandelmeel, kokossuiker, speculaaskruiden en zeezout in een kom. Zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
- Klop de eieren los in een aparte kom en voeg deze samen met de gesmolten boter door de droge ingrediënten.
- Doe het beslag in een cakevorm en druk de amandelen aan de bovenkant iets in het beslag.
- Zet de cakevorm 45 min in de oven.
- Goed laten afkoelen, op een bord in de koelkast bewaren of in stukjes invriezen.