< Terug

Speculaaskoek

Speculaaskoek

Een lekkere traktatie bij de thee op een koude winter dag. Gemaakt van amandelmeel, eieren, boter, kokossuiker en speculaaskruiden.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200 g amandelmeel
  • 100 g kokos suiker
  • 200 g kokosolie of roomboter
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • Snufje gemalen zeezout
  • 100 g amandelen

Materiaal:

  • Cakevorm
  • Kom en garde 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Laat de boter smelten in een koekenpan.
  3. Meng het amandelmeel, kokossuiker, speculaaskruiden en zeezout in een kom. Zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
  4. Klop de eieren los in een aparte kom en voeg deze samen met de gesmolten boter door de droge ingrediënten. 
  5. Doe het beslag in een cakevorm en druk de amandelen aan de bovenkant iets in het beslag.
  6. Zet de cakevorm 45 min in de oven.
  7. Goed laten afkoelen, op een bord in de koelkast bewaren of in stukjes invriezen.