Recepten
Vegan Appel-hazelnoten taart

De bodem maak je van gemalen hazelnoten, havermout, kokossuiker en kokosolie. De vulling bestaat uit appels, walnoten en kaneel. Zo maken wij appeltaart @ YHC
Voor de bodem:
- 220 g hazelnoten
- 150 g havermout
- 2 eetlepels kokospalmsuiker
- Snufje zeezout
- 150 ml water
- 3 eetlepels kokosolie
Voor de vulling:
- 3 middelgrote appels
- flink wat kaneel
- 50 g rauwe walnoten
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet een kopje met 150 ml water in de vriezer.
- Maal de hazelnoten fijn in de blender of keukenmachine. Doe in een mengkom.
- Vermaal het havermout tot meel.
- Meng het hazelnoten- en havermeel, kokospalmsuiker en zeezout in een kom.
- Voeg het ijswater toe en kneed tot het een samenhangend geheel wordt.
- Smelt ondertussen de kokosolie in een steelpannetje.
- Voeg de kokosolie toe aan het deeg.
- Maak de bodem van het deeg en druk deze goed plat zodat deze niet te dik wordt. Als je een gewone bakvorm gebruikt, vet deze dan in met 1 extra eetlepel kokosolie.
- Was de appels en snijd ze in schijfjes.
- Leg de appels in 3 lagen op de bodem, op elke laag flink wat kaneel en wat walnoten.
- Zet de taart voor 45-55 minuten in de oven tot de korst goudbruin wordt.
Eet smakelijk!