< Terug

Vegan cake

Een gezond en eiwitrijk tussendoortje gemaakt van amandelmeel, kokosmeel en proteïnepoeder van erwten.

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels pea (erwten) eiwitpoeder
  • 2 theelepels curcuma poeder
  • 1 eetlepel maca poeder
  • 160 g amandelmeel
  • 50 g arrow root 
  • 50 g kokosrasp
  • snufje zeezout
  • 3 eetlepels kokospalmsuiker
  • 100 g kokosolie (of roomboter)
  • 2-5 eetlepels water

Materiaal: Ronde taartvorm of cakevorm

Bereiding:

  1. Combineer alle droge ingrediënten in een kom en meng goed.
  2. Smelt de boter (of kokosolie) in een steelpannetje en voeg het water toe. 
  3. Combineer met de droge ingrediënten. 
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 
  5. Bak cake in 15-20 minuten in een ronde bakvorm, bij gebruik van een cakevorm dan heb je minimaal 25-30 minuten nodig.

Eet smakelijk en geniet!