< Terug

Vegan choco muffins

Vegan choco muffins

Van glutenvrije havermout, amandelpasta en cacaopoeder. Gezoet met 2 bananen en kokospalmsuiker. Ook zeer geliefd bij kinderen!

Ingrediënten:

  • 80 g glutenvrije havermout
  • 40 g cacao poeder
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 120 ml ongezoete amandelmelk
  • 64 g amandelboter
  • 100 g kokospalmsuiker
  • 2 rijpe bananen
  • 40 g cacao nibs of chocolade stukjes (92% cacao chocolade)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 ° C en zet de muffinvormpjes klaar.
  2. Combineer de glutenvrije havermout, cacao, bakpoeder, baking soda en zeezout in een blender en blend net zolang totdat alles goed vermengd is. 
  3. Voeg alle resterende ingrediënten toe (behalve de chocoladestukjes) en blend op hoge stand totdat het beslag glad en romig is geworden, ongeveer 30 seconden. 
  4. Stop regelmatig en schraap zo nodig het beslag af langs de zijkanten van de blender. 
  5. Meng tot slot de chocoladeschilfers met de hand. 
  6. Giet het beslag in de voorbereide muffinvormpjes en vul ze voor ongeveer 3/4 en strooi er indien gewenst extra chocoladeschilfers over. 
  7. Bak gedurende 28 - 30 minuten, totdat een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de muffins 10 minuten in de vormpjes afkoelen voordat je ze op een rooster plaatst om volledig af te koelen. 
  8. Zodra ze zijn afgekoeld, kun je de muffins in een luchtdichte container bewaren.  Maximaal 5 dagen bij kamertemperatuur of ingevroren maximaal 3 maanden.

Eet smakelijk!