Recepten
Vegan choco muffins

Van glutenvrije havermout, amandelpasta en cacaopoeder. Gezoet met 2 bananen en kokospalmsuiker. Ook zeer geliefd bij kinderen!
Ingrediënten:
- 80 g glutenvrije havermout
- 40 g cacao poeder
- 2 eetlepels bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/4 theelepel zeezout
- 120 ml ongezoete amandelmelk
- 64 g amandelboter
- 100 g kokospalmsuiker
- 2 rijpe bananen
- 40 g cacao nibs of chocolade stukjes (92% cacao chocolade)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 ° C en zet de muffinvormpjes klaar.
- Combineer de glutenvrije havermout, cacao, bakpoeder, baking soda en zeezout in een blender en blend net zolang totdat alles goed vermengd is.
- Voeg alle resterende ingrediënten toe (behalve de chocoladestukjes) en blend op hoge stand totdat het beslag glad en romig is geworden, ongeveer 30 seconden.
- Stop regelmatig en schraap zo nodig het beslag af langs de zijkanten van de blender.
- Meng tot slot de chocoladeschilfers met de hand.
- Giet het beslag in de voorbereide muffinvormpjes en vul ze voor ongeveer 3/4 en strooi er indien gewenst extra chocoladeschilfers over.
- Bak gedurende 28 - 30 minuten, totdat een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de muffins 10 minuten in de vormpjes afkoelen voordat je ze op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
- Zodra ze zijn afgekoeld, kun je de muffins in een luchtdichte container bewaren. Maximaal 5 dagen bij kamertemperatuur of ingevroren maximaal 3 maanden.
Eet smakelijk!