< Terug

Viskoekjes

Viskoekjes

Ongeveer 12 koekjes

Ingredi├źnten:

  • 150 g kabeljauw filet
  • Blikje kikkererwten 165 g
  • 2 eieren
  • 6 zongedroogde tomaten
  • Basilicum blaadjes
  • 1 eetlepel mosterd (let op: zonder suiker!)
  • Alfalfa
  • Koffiekopje lijnzaad of zonnebloempitten
  • Olijfolie

Bereiden:
Bak de kabeljauw in de olijfolie in 3 minuten aan beide zijden gaar.
De kabeljauw valt als deze gaar is vanzelf uit elkaar in kleine stukjes.

Doe ondertussen het blikje kikkererwten met 2 eieren in de blender.
Schep dit mengsel in een kom en voeg de fijngesneden zongedroogde tomaten, basilicum blaadjes, mosterd, alfalfa, lijnzaad/zonnebloempitten al roerend toe.
Roer tot slot de stukjes gebakken kabeljauwfilet door het mengsel.

Verhit wat olie in een grillpan. Maak met 2 lepels balletjes en druk deze plat met een lepel. Je kunt ongeveer 12 koekjes uit het beslag maken. Eet smakelijk!