< Terug

Zelfgemaakte granola

Zelfgemaakte granola
Granola

Zelf granola maken is makkelijk en lekker! Met havervlokken, quinoa, noten, zaden en kokos maak je een voedzaam ontbijt.

250 g

Ingrediënten:

  • 100 g quinoa vlokken
  • 100 g  havervlokken (geen havermout)
  • 10 el pompoenpitten
  • 3 el sesamzaad
  • 20 hazelnoten
  • 20 walnoten
  • 20 witte cashewnoten
  • 1 el kaneel
  • theelepel grof gemalen zeezout
  • 50 g honing
  • 4 el gesmolten kokosolie

Materiaal:
Bakplaat, bakpapier

Bereiden:

  1. Verhit de oven op 160 graden. Zet een bakje met 4 el kokosolie in de oven zodat het alvast kan smelten.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  3. Meng alle ingrediënten in een kom en giet de gesmolten kokosolie erover. 
    Roer nog even goed door. 
  4. Verdeel ze gelijkmatig over het bakpapier.
  5. Plaats voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Roer na 10 minuten goed door, en bak nog 10 minuten.
  7. Laat afkoelen en bewaar de granola in glazen weckpot. 

Eet smakelijk!