Recepten
Zelfgemaakte granola


Zelf granola maken is makkelijk en lekker! Met havervlokken, quinoa, noten, zaden en kokos maak je een voedzaam ontbijt.
250 g
Ingrediënten:
- 100 g quinoa vlokken
- 100 g  havervlokken (geen havermout)
- 10 el pompoenpitten
- 3 el sesamzaad
- 20 hazelnoten
- 20 walnoten
- 20 witte cashewnoten
- 1 el kaneel
- theelepel grof gemalen zeezout
- 50 g honing
- 4 el gesmolten kokosolie
Materiaal:
Bakplaat, bakpapier
Bereiden:
- Verhit de oven op 160 graden. Zet een bakje met 4 el kokosolie in de oven zodat het alvast kan smelten.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.Â
- Meng alle ingrediënten in een kom en giet de gesmolten kokosolie erover.Â
Roer nog even goed door. - Verdeel ze gelijkmatig over het bakpapier.
- Plaats voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Roer na 10 minuten goed door, en bak nog 10 minuten.
- Laat afkoelen en bewaar de granola in glazen weckpot.Â
Eet smakelijk!