Recepten
Zoete aardappel-broccoli burgers

Een smaakvolle combinatie van groenten, kurkuma, knoflook, boekweitmeel en eieren. De ideale manier om extra groenten te eten
8 burgers
Ingrediënten:
- 250 g zoete aardappel
- 200 gram broccoli
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels kokosolie
- 150 gram boekweitmeel
- 3 eetlepels gebroken lijnzaad
- 1 eetlepel bakpoeder (voor vegan burgers)
2 geklutste eieren (voor niet vegan burgers) - 1 theelepel kurkuma
- zout en peper
Bereiding:
- Maak de broccoli schoon en verwijder de harde delen.
- Schil de zoete aardappel en snijd in plakjes.
- Maak de teentjes knoflook schoon en snijd ik kleine stukjes.
- Doe de broccoli eerst in de keukenmachine of in de blender (op de ijsblokjes stand kun je deze mooi klein hakken).
- Doe nu de zoete aardappel in de keukenmachine. Meng de fijngemaakte broccoli, zoete aardappel en knoflook stukjes in een kom.
- Roer er 3 eetlepels lijnzaad doorheen, zout en peper naar smaak.
- Smelt de 2 eetlepels kokosolie in een steelpannetje.
- In een andere kom meng het boekweitmeel met de kurkuma en het bakpoeder (of de geklutste eieren).
- Voeg de gesmolten kokosolie toe aan het boekweitmeel.
- Meng de groenten met het boekweitmeel.
- Verhit wat kokosolie in een koekenpan.
- Schep het beslag met twee lepels in de pan, goed platdrukken in de vorm van een burger. Je kunt een paar burgers tegelijk maken.
- Bewaar de burgers op keukenpapier.
Eet smakelijk!