< Terug

Zoete aardappel-broccoli burgers

Een smaakvolle combinatie van groenten, kurkuma, knoflook, boekweitmeel en eieren. De ideale manier om extra groenten te eten

8 burgers

Ingrediënten:

  • 250 g zoete aardappel
  • 200 gram broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 150 gram boekweitmeel
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 1 eetlepel bakpoeder (voor vegan burgers)
    2 geklutste eieren (voor niet vegan burgers)
  • 1 theelepel kurkuma
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Maak de broccoli schoon en verwijder de harde delen.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in plakjes.
  3. Maak de teentjes knoflook schoon en snijd ik kleine stukjes.
  4. Doe de broccoli eerst in de keukenmachine of in de blender (op de ijsblokjes stand kun je deze mooi klein hakken).
  5. Doe nu de zoete aardappel in de keukenmachine. Meng de fijngemaakte broccoli, zoete aardappel en knoflook stukjes in een kom.
  6. Roer er 3 eetlepels lijnzaad doorheen, zout en peper naar smaak.
  7. Smelt de 2 eetlepels kokosolie in een steelpannetje.
  8. In een andere kom meng het boekweitmeel met de kurkuma en het bakpoeder (of de geklutste eieren). 
  9. Voeg de gesmolten kokosolie toe aan het boekweitmeel.
  10. Meng de groenten met het boekweitmeel.
  11. Verhit wat kokosolie in een koekenpan.
  12. Schep het beslag met twee lepels in de pan, goed platdrukken in de vorm van een burger. Je kunt een paar burgers tegelijk maken. 
  13. Bewaar de burgers op keukenpapier.

Eet smakelijk!