< Terug

Zoete aardappel-kokoscurry

Zoete aardappel-kokoscurry

Je kunt deze curry met kabeljauwfilet maken of vegetarisch met een handje noten en zaden. Een heerlijke combinatie!

Ingrediënten

  • Eetlepel kokosolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 400 g zoete aardappel, in blokjes van 2 cm
  • 2 eetlepels curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 g stevige witte vis (bijv. kabeljauwhaas), in stukjes van 3 cm
  • handje koriander

Bereiden

  1. Verhit de kokosolie in een grote wok op middelmatig vuur. Voeg de ui, wortel, courgette en zoete aardappel toe. Bak voor ongeveer 5 minuten tot de ui lekker zacht is.
  2. Voeg de currypasta toe. Roerbak voor 1 minuut totdat de groenten goed met de currypasta vermengd zijn. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 10 minuten door sudderen tot alle groenten zacht zijn.
  3. Voeg de vis al roerende toe. Laat het weer aan de kook komen en zet het vuur dan laag. Laat nog 5 minuten sudderen tot de vis gaar is.
  4. Breng op smaak met zeezout en peper.
  5. Garneer met koriander
  6. Optie: serveer met broccoli- of bloemkoolrijst, rijst of quinoa.