< Terug

Zomerse salade

Breng de kikkererwten en zomergroenten op smaak met koriander, rode ui en olijven. Geniet de volgende dag van de left overs.

Ingrediënten

  • 350 g kikkererwten uit glazen pot, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 fijngehakte komkommer
  • 200 g verkruimelde feta kaas
  • handje verse basilicum en/of koriander
  • 1/2 gesneden rode ui
  • 15 bruine kalamata-olijven
  • ¼ theelepel zeezout  

Dressing

  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • sap van 1 citroen, 3 eetlepels
  • 2 kleine teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel Dijon-mosterd
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel zeezout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 80 ml olijfolie

Bereiding

  1. Maak de dressing. Combineer alle ingrediënten voor de dressing in een blender, behalve de olijfolie. Blend zodat alle ingredienten goed vermengd zijn en voeg dan langzaam olijfolie toe terwijl je op de lage stand mixt. 
  2. Doe vervolgens alle ingrediënten in een slakom en garneer met de dressing. 

 

Eet met aandacht en geniet!