Your Health Coach - Tessa van der Steen

Tessa van der Steen (04-04-1979)

Opleidingen:

  • Orthomoleculaire geneeskunde
  • Natuurgeneeskunde
  • Kineseologie
  • Psychosociale basiskennis
  • Medische basiskennis

Na haar HBO opleiding Voeding & Marketing, is Tessa werkzaam geweest als sportvoedingsdeskundige en productmanager van een groot voedingssupplementenmerk. Naast het ontwikkelen en in de markt zetten van voedingssupplementen voor sporters, heeft zij veel ervaring met het coachen van (top)sporters op voedingsgebied.

Vervolgens heeft Tessa de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde afgerond, studeerde ‘functional diagnostic nutrition’ in Amerika en medische basiskennis aan de Hoge school voor Natuurgeneeswijzen. In 2007 richtte Tessa Your Health Coach op, waar zij naast het coachen van cliënten ook trainingen en gezondheidsprogramma’s ontwikkelt waarbij een goede voeding de basis is. 

Tessa is een veelgevraagd spreker en geeft presentaties in het bedrijfsleven, op scholen en kinderdagverblijven. Ook verschijnt Tessa regelmatig in de media. Na haar tv optreden bij Show Vandaag op SBS6 werd zij gevraagd voor een nieuw seizoen van het tv programma “Obese”. Tessa is vanaf 2014 betrokken bij het programma en is als voedingscoach wekelijks bezig met het coachen van de deelnemers. In 2019 is er weer een nieuw seizoen Obese op tv te zien bij RTL-4.

Naast haar drukke praktijk is Tessa ook sportinstructeur. Al meer dan 20 jaar geeft zij lessen als Bodypump, Bodyshape, Total Body, Bootcamp, Bosu Balance en Aqua aerobics.

In juli 2013 is Tessa voor het eerst moeder geworden en sindsdien heeft ze een uitgesproken mening over voeding voor kinderen. Tessa volgt de antroposofische voedingsleer en heeft een eigen visie over welke voeding wanneer te introduceren. Deze visie verschilt aanzienlijk van de koers van het reguliere consultatiebureau. Tessa is moeder van Sacha (2013) en Solange (2016).

Tessa is de oprichter van Your Health Coach en stuurt de coaches aan.

Cliënten over Tessa:

"Ik was recentelijk bij YHC (Tessa) en dat geeft altijd weer positieve en gezonde energie. Zij heeft veel kennis en kunde. Het advies wordt professioneel en duidelijk uitgelegd. De persoonlijke begeleiding is top!! Ik kom al ruim 10 jaar bij Tessa en ben zeer tevreden."

"Tessa geeft helder, concreet en deskundig advies, altijd in de roos. Waar reguliere huisarts steken laat vallen lost zij problemen natuurgeneeskundig op, was bijv. met zilverkuur (natuurlijke anti bioticum) in 4 dagen van mijn oorontsteking af!"

"Voordat ik bij Tessa terecht kwam was ik zelf bezig met afvallen. Ik had altijd honger en er zat totaal geen structuur in mijn eten. Eenmaal bij Tessa geweest kreeg ik een schema waarvan ik eerlijk kan zeggen: ik had eindelijk geen honger meer. En nog beter in 1 maand 5 cm van mijn taille af! En spiermassa erbij! Vol met energie! En echt iedereen op de sportschool stond perplex van het resultaat. Wie wil dat nou niet?"

Maak een afspraak met Tessa via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.