Gezonde darmen

Het is echt waar dat onze weerstand in de darmen wordt bepaald. Heb je last van spijsverteringsklachten zoals winderigheid of een opgeblazen gevoel? Heb je een slechte weerstand of last van huidklachten zoals acne, eczeem, psoriasis of rosacea? Grote kans dat er een disbalans in de darmen zit. Door middel van een darmscreening sporen we de oorzaak van jouw klachten op. Deze screening is een onderzoek van de ontlasting waarbij de consistentie, kleur, zuurgraad, spijsvertering, verhouding goede-slechte bacteriën, schimmels, gisten, candida, virulente factoren (biofilm), ontstekingen, voedselreacties en de werking van het immuunsysteem in kaart worden gebracht.

In onze darmen leven miljoenen bacteriën. Deze doen veel meer dan voedsel verteren. De darmen communiceren met alle slijmvliezen in ons lichaam. De kwaliteit van ons immuunsysteem wordt in onze darmen bepaald. Klachten zoals vermoeidheid, eczeem, oorontsteking, vaginale infecties, allergieën en astma ontstaan veelal door een immuniteitsstoornis in de darmen. Deze verstoring, ook wel dysbiose genoemd, kan ontstaan na een antibioticakuur, slechte eetgewoonten of voedselvergiftiging. Maar ook stress en een verminderde weerstand zijn duidelijk aanwijsbare oorzaken van een verstoring in de darmen. 

Daarom is het zinvol om bij klachten een darmscreening te doen. Deze test is zeer compleet en controleert:

  • jouw spijsvertering; zitten er resten van eiwitten, koolhydraten en vetten in de ontlasting
  • de zuurgraad (pH)
  • goede versus slechte darmbacteriën 
  • op de aanwezigheid van Candida, gisten, schimmels en dysbiose (darmdisbalans) en virulente factoren (ongezonde slijmlaag in de darmen)
  • op ontstekingen
  • op voedselallergieën

De test kun je gewoon thuis afnemen. Je doet een paar schepjes ontlasting in een testbuisje en deze verstuur je met de post in een afgesloten verzendenvelop naar ons laboratorium. De uitslag is binnen 10 dagen bekend waarna we contact met je opnemen om de uitslag te bespreken. Heel eenvoudig dus! Deze uitgebreide darmscreening kost € 229.

Test voor een kleiner budget
Wil je een iets minder uitgebreide test dan kun je voor € 81,50 het volgende laten controleren: 

  • je spijsvertering; zitten er resten van eiwitten, koolhydraten en vetten in de ontlasting
  • de zuurgraad (pH)
  • goede versus slechte darmbacteriën
  • de aanwezigheid van Candida, gisten, schimmels en dysbiose (darmdisbalans)

Je bestelt de intestinale basisscreening hier.

Wil je een darmscreening aanvragen?

Mail ons op: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om een darmscreening aan te vragen of als je nog vragen hebt. Je kunt de test laten opsturen of bij ons in Amsterdam afhalen. Nadat jouw uitslag bekend is plannen we een consult om deze te bespreken. Je krijgt dan van ons een op maat gemaakt advies om jouw darmen weer in conditie te krijgen. Dit advies kun je zelfstandig volgen dus in veel gevallen is er maar 1 consult nodig. De kosten van dit consult hangen af van de duur van het consult, meestal is 30 minuten (49,90 euro) of 45 minuten (69 euro) voldoende.

Meten = weten!