Vegan lifestyle

Vorig jaar werkte ik mee aan een documentaire over veganisme voor BNN. Deze uitzending is inmiddels al drie keer uitgezonden. Elke keer krijg ik weer leuke reacties maar ook veel vragen. Een groot deel van mijn cliënten leeft veganistisch. Hoewel een vegan lifestyle minder belastend is voor het lichaam (en het milieu!), kampt mijn klantenkring toch met gezondheidsklachten.

Maag-darmklachten, hormonale disbalans, intoleranties en tekorten komen het meest voor. Vooral die tekorten zijn belangrijk om op te sporen omdat deze aan de basis van alle hiervoor genoemde klachten kunnen liggen. 

De meest voor de hand liggende tekorten voor veganisten zijn: vitamine B12, ijzer en omega 3. Simpelweg omdat deze hoofdzakelijk in dierlijke producten voorkomen. Ik zie in de praktijk regelmatig een trage schildklier bij een veganistische lifestyle. Daarom is het ook van belang om voldoende jodium, selenium en zink in te nemen. Door een aantal keer per week een vel Nori door je eten te verwerken kom je aan voldoende jodium. Dat je door brood te eten voldoende jodium binnen zou krijgen is een fabeltje. Selenium vind je in paranoten, maar daarvan zou je er dan dagelijks 5 stuks moeten eten. Zink zit in pompoenpitten, dagelijks een handje is ons advies. Zink moet in balans zijn met koper. Vandaar dat ik zelf een supplement inneem.  

‘Restore, Regenerate en Relax’ retreat! 
Op 1, 2 en 3 november organiseer ik samen met acupuncturiste Julie en yogadocente Marleen, een 3-daags programma met yoga, gezonde voeding, acupunctuur en workshops. Je leert in de workshops beter om te gaan met stress en over de gevolgen van stress op ons lichaam. Door bewustwording en de juiste tips & trics ben je weerbaarder in tijden van stress. Alle maaltijden zijn vegetarisch en op verzoek vegan.  Lees op onze site meer over het programma. In deze nieuwsbrief stel ik Marleen aan je voor, in september kun je kennismaken met Julie.

Wat is er in de aanbieding in augustus?
De hele maand augustus zijn onze producten die tekorten voorkomen bij vegetariërs en vegans met 10% korting te bestellen: Arctic blue omega uit algen, Vegetarische omega 3, Raw ijzer 60 caps, Nano Magnesium extra sterk, Nano IJzer, Jodium druppels, Selenium 200 mcg zonder gist, Koper-Zink 90 caps, actief B-complex 100 caps, Ester C, Tyronyl en Vitals elke dag multi 60 capsules

Ons product van de maand is de Vitamine B12 combinatie (Adenosyl en Methyl) 3000 mcg, beide met foliumzuur. Van 27,90 euro voor 22,35 euro.
Geldig t/m 31 juli 2019.

Namens mijn hele team wens ik je een heerlijke maand augustus!

> Bekijk alle blogberichten