Boekentip: Morning Medicine

Een goede morgen is het begin van een goede dag. Dit is in één zin waar het meest recente boek van Angélique Heijligers over gaat. In onze snelheid en gejaagdheid kunnen we ons druk maken over kleine dingen en vergeten we vaak waar het echt om gaat in het leven. Door de dag te beginnen met een dagelijks ochtendritueel krijg je de focus om doelen te stellen, je pad uit te stippelen, en weet je waar je met je leven naar toe wilt. 

In 2017 maakte Angélique haar allergrootste droom waar: ze ging wonen en werken in Los Angeles. Maar alles achterlaten en verhuizen naar de andere kant van de wereld betekende ook afscheid nemen van alles wat vertrouwd en dierbaar was. En dat leidde tot momenten van eenzaamheid en soms heimwee. Deze factoren bleken de trigger voor een sombere periode waarin ze opzag tegen het begin van een nieuwe dag. Om zichzelf daar uit te halen ontwikkelde ze een ochtendritueel, dat werkte als een medicijn. Het hielp Angélique om weer de lichte kant van het leven te zien en volop te genieten van het leven van haar droom.

Met het zevendaagse ochtendritueel van Morning Medicine is contact maken met jezelf het eerste wat je ’s ochtends doet. Vervolgens verbind je jezelf met de unieke waarden van de ochtend: met nieuwe ogen naar de wereld kijken, een heldere geest, hoop, een nieuw begin. Want zolang je zelf heel goed weet wie je bent en waar je met je leven naartoe wilt, blijf je verankerd met jouw eigen realiteit. Voordat je wordt meegetrokken in de waan van de dag, besteed je eerst tijd en aandacht aan jezelf, je lichaam en mindset, en maak je contact met de natuur.

Angélique werkt ook als fitness- en wellnessjournalist en interviewde Tessa voor Grazia, Glamour en Viva. Haar nieuwe boek Morning Medicine bestel je hier.