De kracht van essentiële oliën

Essentiele oliën zijn het aromatische deel van planten of vruchten zoals sinaasappel en citroen. Ze vormen het natuurlijke afweermechanisme van de plant of vrucht en zijn 70 keer krachtiger dan kruiden. Essentiele oliën werken op fysiek, psychisch en emotioneel niveau.

Je kunt ze in een verdamper (diffuser) of in bad gebruiken en zelfs drinken: 1-2 druppels in een glas water is al voldoende. Ook kun je de olie (verdund) aanbrengen achter in de nek, onder je kin of onder de voetzolen. 

Geur is een beleving. Een geur kan herinneringen en emoties oproepen. Geur is van invloed op je gemoedstoestand. Een diffuser is een mooie manier om een fijne sfeer te creëren en de invloed van geur te beleven. 

Wild orange stimuleert de creativiteit, geeft een gevoel van positiviteit en vreugde. Verdamp wild orange in een diffuser of drink 1 tot 2 druppels in een glas water.

Lemon ondersteunt een gezonde functie van het ademhalingssysteem, maar kan ook gebruikt worden voor de schoonmaak en zuivering van een ruimte. Je kunt de Lemon gebruiken in een diffuser, een paar druppels onderin je prullenbak doen, of je sportschoenen ermee opfrissen.

Drink lemon (1 tot 2 druppels in een glas water) als antioxidant en de leverontgifting te ondersteunen.

On Guard zet je in bij verkoudheden, hoest, ontstekingen, infecties en griep door deze in een diffuser te verdampen waardoor je de lucht ontsmet van virussen en ongezonde bacteriën. On guard bevat een combinatie van oliën, waaronder de wild orange, kaneel, kruidnagel en eucalyptus. 

Deze drie oliën zijn ideaal om mee te beginnen. Later kun je uitbreiden met andere oliën zoals pepermunt, lavendel, frankincense, oregano of tea tree (melaleuca).