Doe mee: 4 weken suikervrij!

Na de feestdagen met alle zoete verleidingen is het tijd voor een challenge; doe mee met 4 weken suikervrij! Je krijgt van ons de richtlijnen en een voorbeeldweekmenu. De voordelen die je zult ervaren liegen er niet om: gewichtsverlies, meer energie, een betere stoelgang, schonere huid, scherpere geest… Dus, wacht niet langer en doe mee!

Hoe werkt het?
Om te beginnen moet je je bewust worden van waar allemaal suiker in zit. Goed etiketten lezen dus. Alles van onderstaande lijst valt onder suiker en moet strikt vermeden worden:

Glucose

Fructose

Sacharose

Invertsuiker

Rietsuiker

Suikerbietensap

Maisstroop

Rijststroop

Glucose-fructosesiroop (of stroop)

Dextrose

Maltose

Mais

Maiszetmeel

Agave

Honing

Esdoornsiroop

Diksap

Zoetstoffen (alleen stevia is toegestaan)

Alcohol

Melksuiker (zuivelproducten bevatten allemaal lactose)

Zoet fruit (alleen rood/blauw fruit, limoen en citroen zijn toegestaan)

Geen tussendoortjes
Wanneer je hoofdmaaltijden voldoende vullend zijn, zul je geen trek hebben tussendoor. Minder vaak eten biedt veel voordelen: de trek in suikers en zoetigheid neemt af, de bloedsuikerspiegel piekt minder en het immuunsysteem hoeft minder vaak in actie te komen. 

Drinken
Uitsluitend water en kruidenthee. Een glas water met appelazijn als start van de dag. Appelazijn is goed voor de spijsvertering en biedt veel voordelen: 

 Stimuleert de vetafbraak

 Verhoogt de energie

 Vermindert het hongergevoel

 Versnelt de stofwisseling

 Werkt reinigend en ontslakkend

En verder:
Twee kopjes koffie (eventueel met ongezoete plantaardige melk) per dag voor 14:00 uur. Geen alcohol. 

Voorbeelddagmenu

Dag 1
Opstaan: glas water met appelazijn. 
Ontbijt: Kokosyoghurt met blauwe bessen/frambozen, kaneel, pompoenpitten en kokosrasp.
Lunch: Groenten/salade met 100 g kikkererwten of linzen, ½ avocado, 1 eetlepel olijfolie extra vierge en 1 eetlepel appelazijn.
Diner: Geroosterde groenten uit de oven met 100 g vis, kip of falafel.

Dag 2
Opstaan: glas water met appelazijn.
Ontbijt: Pap van glutenvrije havermout of kokosmeel, blauwe bessen, kaneel, walnoten en kokosrasp.
Lunch: Groenten/salade met 100 g vis, olijven, 1 eetlepel olijfolie extra vierge en 1 eetlepel appelazijn.
Diner: Groene detoxsoep 

Dag 3
Opstaan: glas water met appelazijn. 
Ontbijt: Twee gebakken eieren met ½ avocado, komkommer en tomaat.
Lunch: Groenten/salade met 100 g falafel (van Florentin of zelfgemaakt), 1 eetlepel olijfolie extra vierge en 1 eetlepel appelazijn.
Diner: Bloemkool-kikkererwtensoep

Dag 4
Opstaan: glas water met appelazijn. 
Ontbijt: Groene smoothie
Lunch: Groenten/salade met 100 g gegrilde kip, olijven, 1 eetlepel olijfolie extra vierge en 1 eetlepel appelazijn.
Diner: Boerenkoolsalade 

Dag 5
Opstaan: glas water met appelazijn. 
Ontbijt: Twee pannenkoekjes van 35 g boekweitmeel, 2 eieren en 70 ml water. Beleg met hummus, tahin of notenpasta.
Lunch: Left over boerenkoolsalade.
Diner: Zoete aardappel-kokoscurry

Dag 6
Opstaan: glas water met appelazijn. 
Ontbijt: Avocadosmoothie. Mix 1 avocado, sap van ½ citroen met 200 ml plantaardige melk in de blender. Topping: 2 eetlepels pompoenpitten.
Lunch: Left over zoete aardappel-kokoscurry.
Diner: Groene asperges met zalm 

Dag 7
Ontbijt: jouw favoriete ontbijt van de afgelopen week.
Lunch: jouw favoriete lunch van de afgelopen week.
Diner: jouw favoriete diner van de afgelopen week.

Laatste tips
Dit weekmenu kun je 4 keer herhalen. Plan vooruit en maak een boodschappenlijstje. Kijk een dag van tevoren wat je de dag erna nodig hebt en alvast klaar kunt zetten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. indien je vragen hebt? 

Wij wensen je veel succes!