Duitsland komt in actie

Het gaat ernstig mis in Nederland en de rest van de wereld. Er worden maatregelen genomen op basis van een betwiste testmethode en het volstromen van ziekenhuizen op basis van een capaciteitsprobleem. De grenswaarden van de PCR-testmethode zijn onlangs opgeschoven, met als gevolg dat er meer positieve gevallen gevonden worden. Er dreigt een tweede lockdown waarmee we de samenleving weer compleet lamleggen. Wegen deze maatregelen op tegen de schade die we ervan ondervinden? Een groep van Duitse advocaten vindt van niet, en is in actie gekomen.

Het stilleggen van de wereld heeft desastreuze gevolgen. Volgens experts kun je geen beleid bepalen aan de hand van positieve PCR-testen. In Duitsland is er een commissie opgericht om onderzoek te doen naar de coronacrisis. Dit onderzoek is deze zomer gestart door Reiner Fuelmich, een ervaren advocaat. Fuelmich heeft in zijn 26-jarige carrière met succes rechtszaken gevoerd tegen frauduleuze multinationals. Hij is ook een van de leden van het ‘German Corona Investigative Committee’. Sinds 10 juli jl. heeft hij een groot aantal getuigenissen afgenomen bij wetenschappers, artsen en experts om antwoorden te vinden op de vele vragen over de coronacrisis. In deze video zegt advocaat Fuelmich het volgende:

“Deze coronacrisis moet, volgens alles wat we nu weten, worden omgedoopt tot een ‘coronaschandaal’ en degenen die ervoor verantwoordelijk zijn moeten strafrechtelijk worden vervolgd en aangeklaagd voor civiele schade. Op politiek niveau moet alles in het werk worden gesteld om ervoor te zorgen dat niemand ooit nog zo machtig kan zijn dat hij de mensheid kan bedriegen of ons kan proberen te manipuleren met een corrupte agenda. En daarom zal ik u nu uitleggen hoe en waar een internationaal netwerk van advocaten de grootste onrechtmatige daad ooit zal aanvechten; het corona- fraudeschandaal dat zich inmiddels heeft ontvouwd tot waarschijnlijk het grootste misdrijf tegen de mensheid ooit gepleegd.”

De ‘Class Action Lawsuit’ (in het Nederlands een collectieve schadeclaim genoemd) die de Duitse advocaten willen aanspannen, gaat in Amerika of Canada plaatsvinden. De Class Action Lawsuit is een rechtszaak waarin een grote groep personen collectief een schadeclaim indient en deze bij de rechter gaat verhalen. Doordat het om één procedure gaat, kost dit minder geld en tijd. 

Maar ook in Nederland komt er een rechtzaak tegen de Nederlandse staat. Arts Elke de Klerk wil hiermee covid-19 van de A-lijst van meldingsplichtige ziekten te krijgen. Op die manier kunnen we van de coronamaatregelen afkomen, licht De Klerk toe. ‘Die maatregelen vormen een bedreiging voor de volksgezondheid. Reguliere zorg wordt afgeschaald waardoor mensen niet meer worden geholpen. Dat is mensonterend.’ Volgens haar is er inmiddels voldoende wetenschappelijk bewijs om covid-19 als een ‘gewone griep’ te classificeren en is de plek op de A-lijst ‘niet proportioneel’.

De Klerk licht toe dat zij op dit moment zo’n 45 artsen heeft gevonden die zich willen verbinden aan de rechtszaak, maar dat ze nog nagaat of meer artsen zich willen aansluiten. Ook beraadt ze zich nog op de precieze insteek van een rechtsgang. De Klerk heeft de stichting ‘Artsen voor Waarheid’ opgericht, als andere samenwerkingsvorm voor kritische artsen.