< Terug

Het nut van supplementen

Tessa werd onlangs geïnterviewd door het online magazine Bedrock voor een bewuste en gezonde levensstijl. Centraal staan 4 belangrijke pijlers: MIND, BODY en BETTER WORLD. Op BEDROCK vind je dagelijks informatie en inspiratie die je verder helpen in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Hoewel supplementen slechts een aanvulling zijn bovenop een gezond voedingspatroon, ontkomen we er vandaag de dag helaas echt niet aan om voedingsstoffen aan te vullen. Tessa legt uit dat onze voeding helaas steeds minder vitamines en mineralen bevat. “Dit komt onder andere doordat de landbouw is veranderd. De landbouwgrond is verarmd, productie moet steeds sneller en dat gaat ten koste van de vitamines en mineralen. Daarbij is onze behoefte aan vitamines en mineralen ook verhoogd (door het leven in de stad, belasting door stress, straling, sporten, zwangerschap, een vegetarisch dieet, medicijngebruik, chronische ziekten e.d). Ons lichaam kan zelf geen vitamines en mineralen aanmaken. We moeten deze via onze voeding binnenkrijgen. Uitzondering is vitamine D, die gemaakt wordt onder invloed van zonlicht.”

Het artikel belicht welke supplementen geen overbodige luxe zijn en hoe je etiketten leest om niet in misleidende marketing te trappen.

> Lees hier het interview met Tessa