< Terug

Aardbeien parfait

Aardbeien parfait vegan

Voor deze gezonde versie heb je kokosyoghurt en gekookte quinoa nodig, op smaak gemaakt met esdoornsiroop of vruchtenlimonade. En natuurlijk verse onbespoten aardbeien!

Ingrediënten:

  • 2 kopjes gekookte witte quinoa 
  • 60 ml plantaardige melk 
  • 2 eetlepels pure ahornsiroop, of paar druppels stevia 
  • snufje zeezout 
  • 150 ml kokosyoghurt 
  • 2 kopjes gehakte aardbeien

Bereiden:

  1. Kook 1 kopje droge quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast om 1-2 uur te koelen. Doe deze stap van tevoren, zodat je de parfaits snel kunt voorbereiden. 
  2. Roer in een middelgrote kom 2 kopjes gekoelde quinoa, de plantaardige melk, 1 eetlepel ahornsiroop, vanille en zeezout door elkaar. Meng in een aparte kom de kokosyoghurt met de resterende eetlepel ahornsiroop. 
  3. Maak lagen van het quinoa mengsel, kokos yoghurt en aardbeien in een glas. Herhaal de lagen zo vaak als je wilt. Top af met een paar aardbeien en geniet.

Eet mindful en geniet!