< Terug

Amandelkoekjes met mango frambozen topping

Amandelkoekjes met mango frambozen topping

Ingrediënten:

  • 50 gram amandelen
  • 175 g verse dadels
  • 4 eieren alleen het eiwit
  • 1 theelepel vanille poeder (zonder suiker!)
  • beetje zout en peper

Topping:

  • 1 mango
  • 1 kopje ingevroren frambozen
  • 5 eetlepels olijfolie, walnootolie
  • beetje kardemom, kaneel, vanille poeder

Verhit de oven op 160 graden. Mix de amandelen, dadels en kruiden in de blender.
Scheid de eieren, gebruik alleen het wit. Klop het wit stijf en voeg de mix uit de blender toe. Bewaar het eigeel en maak daar later met groenten een voedzame omelet van!

Leg bakpapier op de bakplaat. Met twee eetlepels kun je het deeg op het bakpapier leggen en platdrukken zodat er een koekje ontstaat. Bak de koekjes voor 15 minuten, ze zijn klaar als ze er droog en goudbruin uitzien. Laat ze afkoelen.
Je kunt het mengsel ook in een cakevorm doen en er een platte cake van maken. Deze bak je 20-30 minuten.

Voor de mango-frambozen topping: alle ingrediënten mixen in de blender tot een geheel en op laten stijven voor 30 minuten in de koelkast.
Wanneer de koekjes zijn afgekoeld besmeer je ze met hazelnoot of amandelpasta en doe je de mango-frambozen topping erop.

Eet smakelijk!