< Terug

Boekweit pannenkoeken

Boekweitpannenkoeken

Gezond spelt zuurdesembrood is behoorlijk prijzig. Daarnaast weet je nooit met zekerheid of er toch niet stiekem tarwe of gist aan is toegevoegd. Daarom bakken wij bij Your Health Coach regelmatig een stapel pannenkoeken.

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 300 g meel (boekweit-, spelt-, kikkererwtenmeel, amaranth vlokken of havermout
  • 600 ml water, kokos- of rijstmelk tot het beslag dun genoeg om mee te bakken wordt

Materiaal:

  • Koekenpan
  • Kom en garde 

Bereiden:

  1. Alles bij elkaar doen in een kom (of blender) en mixen met een garde tot glad beslag. 
  2. Verhit een theelepel kokosolie of roomboter in een (kleine) koekenpan.
  3. Doe een opscheplepel beslag in de pan. 
  4. Maak dunne pannenkoekjes, door ze indien nodig, plat te strijken met een lepel. 
  5. Pas keren als de bovenkant helemaal is droog‐gebakken. Reken op 2-3 minuten per pannenkoek.
  6. Goed laten afkoelen, op een bord in de koelkast bewaren of een gedeelte invriezen.

Suggesties om toe te voegen aan het beslag:

Zoet:
Kaneelpoeder of speculaas- of koekkruiden 
Geraspte kokos
Plakjes appel of peer

Hartig:
Plakjes schapenkaas, fijngesneden groenten, verse kruiden
Chia zaad, pompoenpitten of sesamzaad

Beleg:
Notenpasta, tahin, hummus, verse pesto, olijftappenade of vegetarische spread.