< Terug

Brownie met courgette

Brownie met courgette

12 stuks

Ingrediënten:

  • 250 g geweekte dadels
  • 100 g kokosmeel
  • 75 g rauwe cacao
  • 1 kleine courgette
  • 2 eieren
  • 100 g biologische roomboter of kokosolie
  • 125 g walnoten

Bereiden:

  1. Week de dadels 12 uur in water. Spoel ze na het weken af in een vergiet.
  2. Verwarm de oven op 180 graden.
  3. Smelt de boter in een steelpannetje.
  4. Klop de eieren luchtig in een kom.
  5. Snijd de courgette in stukjes en blend tot een smeuïge massa ontstaat.
  6. Voeg de courgette, kokosmeel en de cacao toe aan de eieren.
  7. Roer als laatste de gesmolten boter door het mengsel.
  8. Doe de geweekte dadels in de blender, roer deze met een spatel door het mengsel.
  9. Hak de walnoten fijn en roer deze door het beslag.
  10. Bekleed een ovenschaal met bakpapier of vet goed in met kokosolie/roomboter.
  11. Bak de brownie in 30 minuten gaar. Laat de brownie in de oven afkoelen (deur op een kier) na 15 minuten eruit halen en af laten koelen.