< Terug

Choco-banaan cake

Choco-banaan cake

Wist je dat cacao rijk is aan antioxidanten die beschermen tegen oxidatieve stress? Deze cake bevat een goede portie cacao en is niet alleen lekker maar ook erg eenvoudig te bereiden!

Ingrediënten:

  • 130 g amandelmeel
  • 85 g kokosmeel
  • 2 eetlepels kokospalmsuiker
  • 30 g rauw cacaopoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 4 el chiazaden
  • 200 ml water
  • 50 g rauwe walnoten

Materiaal:

Siliconen cakevorm 22 cm doorsneden

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Roer het amandelmeel, kokosmeel, kokospalmsuiker, cacaopoeder, kaneel en bakpoeder door elkaar in een kom.
  3. Gebruik een eetlepel en zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
  4. Meng de bananen en de 3 eieren in de blender.  
  5. Roer de chiazaden door het banaan-ei mengsel.
  6. Voeg het banaan-ei mengsel bij de droge ingrediënten en voeg 200 ml water toe.
  7. Doe het deeg in een cakevorm. 
  8. Decoreer met de halve walnoten.
  9. Zet de taart voor 35-45 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin is. Gebruik een tandenstoker om te zien of de cake gaar is (als deze er droog uitkomt). 

Eet smakelijk!