Recepten
Choco-framboos muffins

Gluten- en zuivelvrije muffins gemaakt van amandel- en boekweitmeel. De frosting maak je van kokoscreme en pure chocolade.
12 stuks
Gluten- en zuivelvrij
Ingrediënten:
- 140 g boekweitmeel
- 50 g amandelmeel
- 30 g rauwe cacaopoeder
- 3/4 theelepel natrium bicarbonaat
- snufje zeezout
- 100 ml kokosolie, gesmolten
- 3 el kokossuiker
- 180 ml kokosmelk
- 2 tl appelciderazijn
- 1 theelepel vanille
- 75 g frambozen
Chocolade en kokos glazuur:
- 240 ml kokoscrème (1 blikje kokosmelk)
- 2 el kokosmeel
- 1 el ahornsiroop
- 100 g pure chocolade 92%
Topping:
- verse frambozen
- kokosrasp
- raw cacao nibs
Bereiding:
- Maak eerst de chocolade- en kokosglazuur, want deze moet nog even de koelkast in. Als je kunt, maak het de dag ervoor voor en laat een nacht in de koelkast staan.
- Hak de pure chocolade en doe in een kleine kom.
- Meng in een pan de kokoscrème met kokosmeel en verwarm op een laag vuur tot het tot een kookpunt komt.
- Giet het mengsel over de gehakte chocolade en roer tot alles gesmolten is.
- Voeg de ahornsiroop toe en laat een beetje afkoelen.
- Zet in de koelkast om een smeerbare consistentie te verkrijgen. Dit duurt minstens 3 uur totdat je het over de cupcakes kunt smeren.
- Verwarm de oven voor op 190°C (175°C hete lucht)
- Gebruik een bakvorm voor 12 muffins, vet deze in.
- Klop in een kom boekweitmeel, gemalen amandelen, cacaopoeder, natrium bicarbonaat en zout door elkaar.
- Druk de frambozen in het mengsel.
- Schep het mengsel in je bereide cupcakes en bak ongeveer 25 minuten of tot een cocktail prikker er schoon uitkomt.
- Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen voordat je ze op een rooster zet om volledig af te koelen.
- Besmeer ze met de chocolade en kokos glazuur en bestrooi met je keuze aan toppings.
- Bewaar in een koelkast voor 2-3 dagen.
Eet met aandacht en geniet!