Recepten
Geroosterde sperziebonen

Een fris en zomers bijgerecht. Op smaak gebracht met knoflook, lente ui en dille. Dressing maak je van balsamico en olijfolie extra vierge.
Ingrediënten:
- 200 g sperziebonen
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 bosuitjes
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 komkommer
- Balsamico azijn
- 3 eetlepels geschaafde amandelen of geroosterde hazelnoten
- Verse dille
- Zeezout naar smaak
Bereiding:
- Was de sperziebonen, snijd de kopjes eraf en vet de bonen in met olijfolie.
- Verdeel ze dan over een bakplaat met bakpapier en zorg dat ze niet echt tegen elkaar aan liggen.
- Strooi er dan wat zeezout over.
- Pel de knoflook en voeg deze bij de sperziebonen, je kunt hele stukken gebruiken, of plakjes snijden.
- Bak ze in 10-20 minuten op 180 graden.
- Was de komkommer en snijd in grove stukken.
- Laat de bonen even afkoelen en meng met de komkommer, dille, balsamico azijn en twee eetlepels olijfolie extra vierge.
Eet met aandacht en geniet!