< Terug

Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep
Geroosterde tomatensoep

Deze soep doet het geweldig als voorgerecht en hiermee maak je vast en zeker een goede indruk op je gasten. Maar ook als lunch of een kleine kom als tussendoortje zorgt voor een goed gevulde maag. De soep bestaat uit gegrilde tomaten, rode peper, ui, knoflook en ansjovis filets. En je maakt hem af met wat verkruimelde geitenfeta, basilicum of wat pompoenpitten. Eet smakelijk!

4 porties

Ingrediënten:

  • 550 gram tasty tom tomaten
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 takje Rozemarijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 bouillonblokjes zonder E-621
  • 1 liter water
  • 80 gram geitenfeta

Materiaal:

  • Oven 
  • Pan en ovenschaal
  • Blender

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de uien en knoflook schoon, snijd ui in ringen en de knoflook fijn
  3. Was de tomaten en snijd in vieren.
  4. Ris de naaldjes van de takjes Rozemarijn en snijd de blaadjes fijn. 
  5. Halveer de rode peper en snijd fijn.
  6. Snijd de ansjovisfilets fijn.
  7. Doe 4 el olijfolie in de ovenschaal, voeg de naaldjes rozemarijn, rode peper en fijn gesneden ansjovis toe. 
  8. Roer de fijngesneden tomaten, uien en knoflook door de olie. 
  9. Zet 45 min in de oven. Roer halverwege door. 
  10. Voeg het mengsel toe aan een pan met 1 liter water en 2 bouillonblokjes. Breng het water aan de kook en zet het vuur uit. Pureer met staafmixer of in de blender. 
  11. Serveer met geitenfeta.