< Terug

Glutenvrij hazelnoten brood

Glutenvrij hazelnoten brood

Van fijngemalen hazelnoten, kokosmeel, kokosolie, chiazaden en speculaaskruiden bak je dit brood. Vrij van gluten, zuivel en eieren. Erg lekker met hummus of je eigen favoriete spread.

Ingrediënten

  • 225 g hazelnoten
  • 100 g kokosmeel
  • 4 theelepels Orgran No egg
  • 1 eetlepel kaneel of speculaaskruiden
  • 2 eetlepels Chia zaden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 ml water
  • 50 g kokosolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • Snufje zeezout


Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg een vel bakpapier in een bakvorm of gebruik een siliconen bakvorm.
  3. Maal de hazelnoten fijn in de blender of keukenmachine.
  4. Meng het hazlenoten- en kokosmeel, No egg, speculaaskruiden, bakpoeder en zeezout in een kom.
  5. Voeg de chiazaden aan het water toe. 
  6. Smelt ondertussen de kokosolie in een steelpannetje.
  7. Voeg het water met chiazaden en de kokosolie toe.
  8. Tot slot het appelazijn erbij, roer voorzichtig.
  9. Doe het beslag in een cakevorm en bak het brood in 45 minuten af.

Eet smakelijk!