< Terug

Glutenvrije crackers

Glutenvrije crackers

Op basis van wortel, ui en lijnzaad, op smaak gebracht met paprikapoeder, Himalaya zout en zonnebloempitten.

Ingrediënten voor 12 crackers:

  • 4 grote wortels
  • ½ witte ui
  • 50 g gebroken lijnzaad
  • 200 ml gefilterd water
  • ½ theelepel geroosterde paprika poeder
  • ½ theelepel Himalaya zout
  • 2 eetlepels zonnebloempitten

Bereiden:

  1. Meng het lijnzaad met het water en laat het 10 minuten weken. 
  2. Verhit de oven op  95°C.
  3. Hak de wortels en ui in grove stukken en doe deze in de keukenmachine of blender. Blend tot alle stukjes fijngemalen zijn. 
  4. Voeg het lijnzaad, Himalaya zout en paprikapoeder toe en blend nog even totdat alles goed vermengd is. 
  5. Leg bakpapier op de bakplaat en schep het mengsel met een lepel op het papier. 
  6. Zorg dat het gelijkmatig en goed verdeeld is. Verdeel de zonnebloempitten erover. 
  7. Droog de crackers in de oven voor ongeveer 6-7 uur. 
  8. Snijd of breek in gelijke stukken, bewaar de crackers in een afgesloten trommel. 

 Eet smakelijk!