< Terug

Glutenvrije proteïne muffins

Glutenvrije proteïne muffins

Makkelijk en gezond! Voedzame muffins van bruine rijstmeel, eieren, Whey eiwit raw cacao poeder, banaan, pompoenpitten en walnoten.

12 muffins

Ingrediënten:

  • 250 gram bruine rijstmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 60 g raw cacao poeder
  • 2 eieren
  • 75 gram Whey eiwitpoeder
  • 400 ml water
  • 50 gram kokosvlokken
  • 2 bananen
  • 100 g walnoten
  • 4 eetlepels pompoenpitten

Materiaal:
12 muffin vormpjes (2 siliconenvormen voor 6 muffins)

Bereiding:

  1. Verhit oven voor op 180 graden.
  2. Combineer het bruine rijstmeel, boekweitmeel en raw cacaopoeder in een kom. Roer goed totdat er geen klontjes meer in zitten.
  3. Breek de eieren boven de kom, voeg tegelijk ook het eiwitpoeder en het water toe.
  4. Voeg al roerende met een lepel de kokosvlokken, zaden en noten toe.
  5. Snijd de bananen in kleine stukjes en roer deze ook door het beslag.
  6. Doe het beslag in de muffinvormpjes (in totaal 12 muffins).
  7. Bak de muffins 20 minuten in het midden van de oven tot deze bruin en stevig aanvoelen.
  8. Laat de muffins zonder vorm afkoelen.
  9. Verpak de muffins in folie en vries een gedeelte in.
  10. In de koelkast houdbaar voor ongeveer 5 dagen.

Enjoy!