< Terug

Groene kokosmelk curry

Je gaart de sperzieboontjes en broccoli in kokosmelk en groene curry pasta. Verwarmend en voedzaam. Topping: verse koriander en pompoenpitten.

2 personen

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1/2 ui 
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 handen sperziebonen
  • 200 gram broccoli
  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 handje verse koriander
  • 2 el pompoenpitten

Voor erbij:

  • Gekookte quinoa, rijst of bloemkoolrijst
  • Voor de visliefhebbers:
  • 2 kabeljauwfilets

Bereiding:

  1. Kook de rijst of quinoa in een pan. Roer het even door en zet aan de kant.
  2. Maak de ui en knoflook schoon. Maak de sperziebonen en broccoli schoon. Halveer de sperziebonen en snijd roosjes van de broccoli. 
  3. Verhit de wok en wanneer deze warm is voeg de kokosolie, knoflook en ui toe. Roerbak tot de knoflook bruin wordt en de ui glazig.
  4. Voeg de sperziebonen, broccoli, currypasta en kokosmelk toe. Roer goed.
  5. Zet het vuur laag en roerbak nog 10 minuten zodat de groenten zacht kunnen worden.
  6. Na 10 minuten voeg je de paprikareepjes toe. Roerbak voor nog 3 minuten.
  7. Zet het vuur uit, schep de curry in schaaltjes.
  8. Top met verse koriander en pompoenpitten. 
  9. Serveer met Jasmijn rijst, quinoa of bloemkoolrijst. 

Eet met aandacht en geniet!