< Terug

Groene ricotta taart

Groene ricotta taart

8-10 personen

Ingredi├źnten:

  • 1 pak dop- of tuinerwten 450g
  • 1 blikje kidneybonen, gewassen in vergiet
  • 1 bakje ricotta 250g
  • 4 eieren
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 6 eetlepels zonnebloempitten
  • 6 eetlepels pompoenpitten
  • 125 g walnoten of pecan noten
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • Peper en zout

Bereiden:
Verwarm de oven op 180 graden. Doe 1 pak diepvries dop-of tuinerwten in een zeef en schenk er kokend water over. Meng de ricotta kaas met de losgeklopte eieren, tijm, tenen knoflook, peper en zout.
Meng tot slot de dop- of tuinerwten, pitten en noten erdoor en schep deze in een met bakpapier beklede taartvorm (springvorm).
Bak de taart 30 minuten in de oven. Snijd deze in 8-10 punten en verpak deze afzonderlijk in aluminiumfolie. Handig om mee te nemen als snack of gecombineerd met een salade als lunch of avondmaaltijd!

Eet smakelijk!